India Allen

thumbnail for this post


India Allen

India Allen (ur. India Juliana Orban 1 czerwca 1965 r. w Portsmouth w Wirginii) to amerykańska aktorka i modelka. Allen pojawił się na rozkładówce w grudniowym numerze magazynu Playboy z 1987 roku, a następnie został nazwany Playmate of the Year w 1988 roku.

Spis treści

  • 1 Kariera
  • 2 Życie osobiste
  • 3 Filmografia
  • 4 Zobacz także
  • 5 Referencje
  • 6 Linki zewnętrzne

Kariera

Kiedy Allen skończyła osiemnaście lat, początkowo zachęciła ją matka, by poświęcić się modelowaniu i wypróbowaniu Playboya, ale nie była zainteresowana. Sugestia pojawiła się ponownie kilka lat później, kiedy agent obsady wysłał ją, by zagrała małą rolę w krótkometrażowej parodii policjanta z Beverly Hills II, w roli Playmate na scenie Playboy Mansion West. Na planie filmu Allen spotkał Monique St. Pierre, Playboya Playmate of the Year w 1979 roku. Allen był zaskoczony, gdy jeden z producentów filmu wspomniał, że St. Pierre jest Playmate i obaj zostali przyjaciółmi. Po przejrzeniu portfolio zleceń modelarskich Allena, St. Pierre zabrał ją do studia fotograficznego Playboya na Zachodnim Wybrzeżu na Sunset Boulevard na zdjęcia próbne.

Po jej pierwszym obrazku Allen nadal grał i pojawił się w serii Filmy Playboya.

Życie osobiste

Allen urodził się w Portsmouth w Wirginii, a dorastał w Południowej Wirginii, Georgii i Południowej Karolinie.

W Na początku lat 80. Julie wyszła za mąż za swojego kolegę z Ball State University. Na początku lat dziewięćdziesiątych była przez krótki czas żoną amerykańskiego nadawcy sportowego Billa Macatee.

W 1996 roku Allen był świadkiem w procesie cywilnym O.J. Simpson i zeznała, że ​​widziała, jak Simpson uderzył swoją ówczesną żonę Nicole Brown Simpson w 1983 roku, kiedy Allen był zatrudniony w szpitalu weterynaryjnym w Beverly Hills w Kalifornii.

Filmografia

  • Tattoo, a Love Story (2002)
  • The Force (1994)
  • Silk Degrees (1994)
  • Seduce Me: Pamela Principle 2 (1994)
  • Wild Cactus (1993)
  • Okrągłe liczby (1992)



Ina Balin

Ina Balin Ina Balin (z domu Rosenberg; 12 listopada 1937 - 20 czerwca 1990), …

Indus Arthur

Indus Arthur Indus Arthur (urodzona jako Indus Jo Saugstad; 28 kwietnia 1941 - …

Iris Acker

Iris Acker Iris Acker (13 czerwca 1930 - 16 września 2018) - amerykańska …